tisdag 13 oktober 2015

Hur beskrivs personerna?

Nu har ni lärt känna Erik och Edmund: De blev snabbt bästa vänner. Hur beskrivs de i boken? Vad är de för slags personer?  Hur beskrivs Eriks storebror Henry? Vad är han för slags person? Kommentera och diskutera. Kom ihåg att det är lika viktigt att kommentera era klasskamraters kommentarer.
Den här veckan läser vi till och med sidan 148.


Lycka till!
Björn

37 kommentarer:

  1. Edmund är en riktig bokslukare! Han kan vara rätt öppen om privata saker, men märker snabbt om det inte passar, han är lyhörd. Edmund beskrivs i boken av Erik som en speciell vän, då det går att vara tyst en stund utan att det är något fel med det. Även att man kan prata om mer allvarliga saker, än vad man kunde med Benny. Edmund har en lite busig personlighet, tex när han och Erik länsade en tuggumimaskin (på ett inte så lagligt vis).

    SvaraRadera
  2. Henry är en av de få personerna i boken som beskrivs väldigt specifikt utseendemässigt. Man får bland annat reda på att han har ros tatuerad på armen och att han har brunt, tjockt hår, fylliga läppar och en välformad näsa. Han är lång och snygg, enligt kvinnornas beskrivningar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra skrivet Malte men vad är han för slags person?

      Radera
  3. utseendemäsigt beskrivs Edmund som rätt stor och kraftig.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Edmund är en rätt så kraftig och stor pojke och han föddes med sex tår på varje fot. Edmund förstår när folk, t.ex. Erik, inte vill prata om något, alltså när Erik undviker att prata om något förstår Edmund att han inte vill prata och byter samtals ämne, han tvingar inte Erik till att prata om det. Han är lyhörd. Edmund är en god vän! Edmunds mamma är alkoholist och hon ska ligga på behandlingshem under sommaren, det är därför Edmund följer med Erik till Genesaret. Han säger att hans mamma är alkoholist för att hans pappa också var det. Hans pappa hade lämnat Edmund och hans mamma efter att ha misshandlat både Edmund och hans mamma. Han lämnade dom när Edmund var fem och ett halvt år. Alltså Edmund har haft en jobbig uppväxt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag testar o skriva på ditt svar rojda

      Radera
  6. Henry är Eriks Storebror och han är 22 år i boken. Han beskriv väldigt noggrant i boken T.ex. att han har en ros tatuering på armen och att han liknar Ricky Nelson, alltså att han har brunt hår fylliga läppar. Henry beskrivs som en person som är fri alltså han gör vad han vill och bry sig om vad andra säger. Han är rätt impulsiv, ena dagen är han i Hamburg och andra i Genesaret. Han tar inte mycket ansvar.

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  8. Erik är 14 år och verkar vara en väldigt smart kille. Hans utseende beskrivs inte så bra i boken. Erik vill oftast inte prata om besvärliga saker och för att slippa undan använder han sig av olika ordspråk, t.ex det är som det är och det kunde varit värre. Erik funderar över mycket, väldigt ofta, mest på hemska saker, hans mamma är sjuk och är döende. Han tycker att ordet Död är det konstigaste ordet som finns. Han bekrivs som ett helt vanligt barn men med stora problem att tänka på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättebra skrivet Rojda! Jag gillar alla dina små texter eftersom att du svarar på alla frågor med lagom långa svar och bra fakta. Puss

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  9. Erik som är huvudpersonen i boken beskrivs som en busig och modig kille. Han är oftast mycket glad men kan även vara seriös när det gäller något seriöst. Han tänker mycket på seriösa grejer men dock vill han helst slippa prata om sånt.
    Han är nog även pålitlig eftersom han inte berättade att Henrys flickvän inte skulle följa med till slut och gjorde som Henry sa att han skulle göra.
    Henry är Eriks storebror och han beskrivs som en självsäker kille som inte bryr sig så mycket om vad andra tycker och tänker om honom.
    Edmund beskrivs som en ganska blyg kille men inte alltid. Även han kan vara busig som Erik.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Shira jag tycker du har skrivigt en fantastisk text, bra gjort :)

      Radera
    2. Väldigt bra beskrivningar! 😃

      Radera
  10. Vad jag vet så är Edmund en kraftig snäll pojke som vet när men inte ska dra det längre, Erik är där i mot en busig och modig kille som oftas är glad men kan också vara seriös när saken gäller och Henry Eriks storebror är en självsäker kille som inte bryr sej om vad andra tycker om honom.

    SvaraRadera
  11. Eriks bror Henry är en mycket självsäker kille som gör lite vad han vill utan att tänka på vad de runt om kring honom ska tycka, precis som tillexempel Viktor kommenterade. Erik däremot är med tillbakadragen om man gämför de båda bröderna. Erik är också en busig och modig kille med ett mycket glatt humör. Edmund är lite åt samma håll och när det väl gäller så finns de båda till hand att hjälpa och prata ut om tuffa och känslosamma saker. Tillsammans tänker de väldigt mycket och diskuterar allt mellan himmel och jord även om de ibland går över gränsen med onödiga och opassande frågor och kommentarer. Grymt skrivet allihopa, :)

    SvaraRadera
  12. Henry är en självsäker person, han är målmedveten och är ganska "kortfattad" när han pratar. Henry vill inte gärna öppna upp sig för andra och prata om sina känslor.
    Till skillnad från Henry så är Edmund en ganska "djup" kille som gärna diskuterar djupa frågor om livet. Edmund är lyhörd och en bra lyssnare, han är bra för Erik som själv inte vill prata om sina känslor. Erik är busig, men han är ändå mogen för sin ålder.

    SvaraRadera
  13. Jag uppfattar Erik som lite tillbakadragen och blyg, men han och Edmund är busiga tillsammans och verkar ha en stark vänskap där de pratar om det mesta med varandra. Edmund verkar vara en förstående kille. Eriks 22 årige bror Henry är som många andra skrivit; väldigt obrydd om andras åsikter och gör lite som han vill.

    SvaraRadera
  14. Edmund är ganska stor och kraftig. När han föddes så hade han sex tår på varje fot. Han är väldigt öppen och pratar om både seriösa saker och lite mera oseriösa saker. Han kan vara busig men är ganska blyg.

    Erik är en väldigt modig och även han en busig kille. Han verkar vara pålitlig och är oftast glad.

    Henry är Eriks bror, han är väldigt impulsiv och tar inte så mycket ansvar.

    SvaraRadera
  15. Erik beskrivs som en ganska busig pojk men endå liksom en ganska bra kille. Edmund liknar Erik på sina håll men han verkar ganska pratglad till skillnad från Erik. Och Henry Eriks storebror verkar vara väldigt smart, men han ibland vara lite oansvarig han låter det bli lite som det blir och tar gärna det lätta vägen ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker att ditt svar är det bästa enligt mig. Många beskriver mycket om hur dem ser ut men du beskriver hur dem är som person. Inget illa ment till alla andra men...

      Radera
  16. Erik beskrivs som en bussig snubbe men han värkar vara en bra snubbe.edmund liknar Erik på sitt sätt men han är en ganska pratig snubbe till skillnad från Erik.
    Henry är en väldigt smart snubbe ,han verkar ochså vara väldigt oansvarig .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tips! Kanske lite för mycket "snubbe" i din text. Testa minska ner på det annars var det jätte bra:))

      Radera
  17. Erik beskrivs som en lite busig kille, som inte är rädd för att bryta regler. Men han beskrivs även som en lugn och ganska tyst kille. Han funderar mycket på livet och ganska djupa frågor, men eftersom han är en ganska lugn och tyst kille så pratar han inte så mycket om det, i alla fall tar han inte upp det själv. Edmund beskrivs utseendemässigt som en ganska stor och kraftig kille med glasögon, och som person beskrivs han också som en ganska lugn kille, men han är lite mer öppen än Erik och det är han som oftast tar upp samtalsämnen. Men han förstår även fort om något är lite opassande och han och Erik beskrivs som bok- och tidningsläsare. Henry beskrivs som en riktig tjejtjusare och han gör lite som han vill. Enligt kvinnorna är han snygg

    SvaraRadera
  18. Att Erik är ganska tyst av sig gör även att han blir en pålitlig kille eftersom han inte säger så mycket

    SvaraRadera
  19. Edmunt är stor och kraftig och kar sex tår på båda föterna och är ganska blyg och vill gärna prata om djupa seriösa grejer och är ganska busig tillsammans med Erik Edmunds bästa vän vill gärna inte diskutera saker lika mycket som Edmund. Men Erik är en pålitlig och modig pojke. Erik har också en bror som heter Henry som tar inte så mycket ansvar män är ganska svart.

    SvaraRadera
  20. Henry beskrivs utseende mässigt som en lång räkel med starka drag, och liknar Ricky Nelson. Detta är något kvinnor gillar, och Henry verkar inte ha något emot det. Hans hår är brunt, och har en ros tatuerad på armen. Han verkar vara en rätt spontan kille, som gör som han vill och bryr säg inte om vad någon annan tycker om det. Han gör sin egna väg. Tex när han hoppade av skolan - rymde hemifrån - och var ute på sjön ett år. Henry är en passionerad skrivare som som just nu håller på att skriva en bok om livet.

    SvaraRadera

  21. Erik är rätt busig, fast ändå mogen, han beskrivs som ganska tystlåten, som varken är en sport kille eller tuffing. Han gillar inte förändringar, och känner säg obekväm i svåra situationer vilket gör han blir illa till mods när man pratat om det. Erik gillar att skriva o rita, det kan man se på hans serietidning han gjort. Erik, precis som Edmund för den delen, fantiserar mycket och dagdrömmer om hjältar, kvinnor osv.

    SvaraRadera
  22. Vad roligt att så många har kommit igång med bloggandet! Många bra och insiktsfulla kommentarer!

    SvaraRadera
  23. Alla tjejer tycker Henry är snygg, det tvivlar jag förstås på;) men han har en tatuering och på den är det en ros, han är lång också

    SvaraRadera
  24. Erik och Edmund blev ju som sagt snabbt bästa vänner och gör mycket bus ihop.

    Erik verkar som person ganska osäker, han "följer strömmen" liksom. Sen tror jag att pga att han själv har det ganska jobbigt med en döende mamma, så undviker han helst att prata om jobbiga saker. Han är också väldigt noga med att ingen ska få veta vad han tänker, han tänker mycket mer än vad han säger alltså.

    Edmund verkar som person justera sig väldigt mycket efter vilka människor han är med. Men jag tror också att han har väldigt mycket respekt och förstår när han säger något, och därmed inte säger lika mycket. Han uppfattas också som en väldigt osäker person, säkert pga att han har haft det ganska jobbigt i livet och antagligen mår ganska dåligt innerst inne.

    Henry verkar som person vara väldigt tyst när det kommer till privata saker, ingen kommer honom riktigt på djupet. Sen verkar han också ganska skum med sitt jobb och väldigt tillbakadragen med det.

    SvaraRadera