torsdag 1 oktober 2015

Titel och författare

Vem är Kim Novak och var ligger Genesarets sjö? Vem är författaren Håkan Nesser?

20 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Kim Novak är en amerikansk skådespelare som föddes 13 februari 1933.
    Genesarets sjö ligger i Israel, Tiberias.
    Sven Håkan Nesser födde år 1950 och är 65 år han är författaren bakom Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö.

    SvaraRadera
  4. Kim novak föddes 1933 i chicago, USA.
    Genesarets sjö ligger i Israel.
    Håkan Nesser föddes 1950 och skrev "Kim novak badade aldrig i grnesarets sjö och piccadilly circus ligger inte i kulma.

    SvaraRadera
  5. Kim novak föddes 1933 i Chicago USA och genesarets sjö ligger i Israel.
    Håkan Nesser föddes 1950 i Kumla och skrev kim novak badade aldrig i genesarens sjö

    SvaraRadera
  6. Kim Novak är en amerikansk skådespelare, hon föddes 13 februari år 1933.
    Genesarets sjö ligger i norra Israel.
    Håkan Nesser föddes i närheten av Kumla den 21 februari år 1950. Han gick lärarhögskolan och fick adjunkt i Engelska och Svenska. Han har sedan jobbat på Tunabergsskolan i Uppsala. Håkan har också två barn med sin tidigare fru, när de skildes så började han författa. Han är mest känd för sina 10 böcker som ingår i maardamdekalogin.

    SvaraRadera
  7. Kim Novak föddes 1933 och har vunnit priset Golden Globe Award genom sitt skådespeleri.
    Genesarets sjö ligger i Israel. Sjöns södra strand ligger utmed Tiberias.
    Håkan Nesser föddes utanför Kumla 1950. Nesser är författare,manusförfattare och har jobbat på Tunabergsskolan i uppsala. Som författare har Nesser skrivit 26 böcker.

    SvaraRadera
  8. Kim Novak är 82 år gammal och är en mycket känd amerikansk skådespelerska. 1954 fick hon av en slump en liten filmroll och samma år skrev hon ett kontrakt med ett filmbolag vars chef formade henne till en stjärna. Trots att hon var en oerfaren skådespelerska och inte trivdes framför kameran så blev hon snabbt populär, mycket pga hennes utseende och hennes vackra röst. Sin senaste film gjorde hon 1991.

    Genesarets sjö är den största sjön i Israel med sötvatten och den ligger norr om landet.

    Håkan Nesser föddes 1950 i Kumla och är författare och manusförfattare. Han har jobbat som högstadielärare i Uppsala och 1993 skrev han sin första deckare vilket blev den genre som han slog igenom med. Han har skrivit en bok med titeln; "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö". Hans böcker har blivit översatta till ca 25 språk och har även skapat 10 filmer genom åren.

    SvaraRadera
  9. Kim Novak är en skådespelerska som föddes 13 februari 1933. Hon fick sin första filmroll år 1954. Trots att Kim var helt oerfaren som skådespelerska och inte alls trivdes framför kameran blev hon väldigt känd på kort tid.
    Genesarets sjö, även känd som känd som Galileiska sjön och Tiberiassjön, ligger i Israel och är Israels största sötvattenssjö. Håkan Nesser är född 21 februari 1950 i närheten av Kumla. Hän är en svensk författare, manusförfattare och en före detta högstadie lärare. 1969 började Håkan studera humanior och sedan genomgick han lärarhögskolan där han utexaminerades som adjunkt i svenska och engelska år 1974. Han har även två barn, Johannes och Sanna, men Anne. Håkan och Anne skiljdes år 1984, det var något år efter det som Håkan började skriva.

    SvaraRadera
  10. Kim Novak, urspungligen Marilyn Pauline Novak föddes 13 februari 1933 i Chicago.
    Hon är skådespelare och år 1955 blev hon "Mest lovande kvinnliga nykomling" och år 1957 blev hon "World Film Favorite-Female"

    Genesarets sjö, även kallad Galiliska sjön, är Israels största sötvattensjö.

    Håkan Nesser föddes 21 februari 1950 i Sverige.
    Han är författare, manusförfattare och lärare.

    SvaraRadera
  11. Kim novak föddes 1933 i Chicago USA och genesarets sjö ligger i Israel.
    Håkan Nesser föddes 1950 i Kumla och skrev kim novak badade aldrig i genesarens sjö

    SvaraRadera
  12. Kim Novak föddes 13 februari 1933 i Chicago Illinois, USA.
    Hon är nu 82 år och är gift med Richard Johnson. Hon är en amerikans skådespelare och en av hennes mest kända filmer är "studie i brott".

    Gennesaretssjön ligger i norra delen av Israel och utmed sjöns västra del ligger staden Tiberias. Där har jag varit och badat och det är väldigt vackert där.

    Håkan Nesser är en svensk berömd författare som föddes i Kumla 21 februari 1950 vilket betyder att han nu är 65 år. Han skriver kriminalromaner, romaner och även noveller. Nesser är mest känd för hans tio noveller om kriminalkommisarien Van Veeteren som utspelar sig i Maardam.

    SvaraRadera
  13. Bra att så många har kommenterat! Det finns möjlighet för er som inte har gjort det att göra det senare. Nu blir det ett nytt inlägg

    SvaraRadera
  14. Kim Novak, 82år gamal, född i Chicago, llinois. Är en känd amerikans skådespelerska, som under sin karriär (1954-1991) blev riktigt omtyckt. Mestadels pga sin skönhet och vackra röst, men också för de roller hon spelat! Tex "studie brott" är en av de mest omtalande filmerna hon vart med i! Inan Kim la av, hann hon vinna priser som " den mest lovande kvinnliga nykomling" och "World Film favorite-Female"

    Gennesarets sjön ligger i Tiberias, Israel, och är deras största sötvattensjö.

    Håkan Nessler, född 21 februari 1950 är en svensk man som bla skrivit boken "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö". Denna bok har översatts till över 25 språk och gjorts till film 10 gånger, med andra ord är den rätt känd. Men det han är mest känd över, är hans tio noveller om kriminalkommissarien Vaan Veeteren. Håkan har inte bara vart författare utan också lärare och manusförfattare.

    SvaraRadera