tisdag 20 oktober 2015

Mordet på Kanon-Berra

Hur reagerar Erik, Edmund och Henry på mordet? På vilket sätt skulle du beskriva deras agerande?

18 kommentarer:

  1. Den här gången skall ni läsa resten av boken. Ni har på er till och med måndag v. 45

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Henry ,Erik och edmund blev väldigt schokade när dom får reda på att det är kanon-Berra,ingen får fram ett enda ljud och de tyckte det var den längsta minuten i deras liv

    SvaraRadera
  4. Alla tre reagerar inte så mycket, särskilt inte Henry. Han pratade nästan inte ett dugg om mordet, om man jämför med Erik och Edmund. De två gick visserligen med på att att inte prata om mordet, men innan avtalet så diskuterade de rätt så mycket om det. Edmund var den som gav förslag på att inte diskutera om mordet (tror jag). Om man har läst ut boken förstår man varför det var just han.

    Om jag skulle ha varit någon av de tre så skulle jag bli panikslagen och riktig rädd. Tankar som t.ex. att mördaren kanske är i närheten skulle nog komma upp i huvudet. Men alla tre verkade väldigt lugna och inte alls förvånade över mordet. Det tycker jag är lite orimligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt bra skrivet Putte! Ja gillar att du jämför karaktärer och på så sätt resonerar dig fram.

      Radera
  5. Erik bestämde att de inte skulle prata om det

    Själv tycker jag också att det är väldigt konstigt att de är så lugna. Det spelar väl knappt någon roll, även om han bara nu fallit död ner utan att det var någon som var skyldig så skulle jag tycka att det var väldigt läskigt att stanna där!

    Jag tycker nog att det är Henry som reagerar mest normalt, även om han också är lite för lugn. Men, det känns som om han förstår att det är han som kommer bli anklagad och så

    Men jag skulle nog inte kunna fortstätta att bara bete mig så normalt om det hände mig, även om jag inte skulle ha något med det att göra. Även om jag kanske inte skulle prata om det skulle jag nog sluta att göra sakerna jag brukar

    SvaraRadera
  6. Henry reagerar väldigt skumt och misstänksamt. Han börjar nästan direkt att fortsätta skriva på sin skrivare.

    Erik och Edmund verkar väldigt chockade över mordet. De verkar må väldigt dåligt över mordet och pratar därför inte mer om det än vad som är nödvändigt.

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  8. Jag håller med Frida. Henry reagerar nästan inte alls på mordet och verkar lite misstänksam. Som Frida säger börjar han skriva på sin skrivare nästan direkt efter, men han slutar ganska snabbt vilket kan tyda på att han ändå blivit berörd av händelsen.
    Erik och Edmund däremot verkar vara väldigt chockade över mordet. Men de är inte rädda och vill inte åka tillbaka till stan pågrund av mordet. De vill istället stanna kvar ute vid genesaret. Men de tycker att det är en hemsk händelse och vill prata så lite som möjligt om det

    SvaraRadera
  9. Erik och Edmund är ju ganska lugna och pratar nästan inget om det. Henry verkar vara en person som inte hetsar upp sig så mycket överhuvudtaget. Men jag tror att alla blev ganska lättade när dem fick reda på vem som var död, även fast de kanske inte ville erkänna det.
    Det är också konstigt att de vill stanna kvar, det hade absolut inte jag vilja.

    SvaraRadera
  10. Jag skulle beskriva pojkarnas reaktion som ganska förväntad.
    Edmund och Erik hade ingen vidare relation med Berra, så de kände ingen sorg över att han nu var död, kanske var det mer en lättnad för dem båda, med tanke på hur de kände för Ewa.
    Henry reagerade inte så mycket alls, han kände heller ingen sorg och han var nog tvungen att vara lite lågmäld med sina känslor för att inte verka misstänkt för att vara inblandad i Berras död.
    Henry satte igång med skrivandet nästan direkt efter händelsen, antagligen för att han var chockad och försökte tänka på annat. Henry och Berra var antagligen i en konflikt, vilket gör det troligt att Henry förmodligen är inblandad i mordet på Berra.

    Edmund och Erik mådde illa av händelsen, de fick en liten chock efter vad de just sett. Erik beskriver att han känner att händelsen liksom överskuggar allt annat, alla andra tankar.
    Erik och Edmund bestämmer sig snabbt för att inte prata som mordet, det skulle helt enkelt göra det för jobbigt att komma över.

    SvaraRadera
  11. Dom reagerar inte så mycket dom står mäst kring kanon Berra och vara tysta jag antar att det blev shockade över att se han ligande på parkeringen med ett håll in i huvudet eller ja Erik kanske inte var så shockad.

    SvaraRadera
  12. Edmund och Erik blev båda ganska chockade över att kanon-Berra hade blivit mördad, men när de pratar med varandra om det verkar de lite lättade över att det var just Berra som låg död vid bilen pga situationen med Ewa Kaludis. De bestämmer senare att inte prata om det mer än nödvändigt. Henry agerar nästan som inget har hänt, han verkar lugn och inte så berörd av händelsen. När Erik och Edmund blir förhörda av kriminalkommissarien undviker de att berätta att Kanon-Berra har varit i Genesaret tidigare den kvällen och frågar efter Henry vilket jag tycker är lite skumt och misstänksamt.

    SvaraRadera
  13. Edmund o erik blev schokade över att han blivit mördad de verkar lite lättade att det va berra som låg där, de undviker att säga att berra har varit där i genesaret dem kvällen.

    SvaraRadera
  14. I stunden då man fann Berras kropp, var det en chockerande händelse för alla tre, antigen mer eller mindre. Erik och Edmund kunde inte förstå att detta som hänt var verkligt och mådde illa. Man bestämde snabbt för att inte prata om mordet då det gjorde dom illa till mods. Dock var man inte rädd och valde därför för att stanna kvar i Genesaret.
    Henry reagerade lite mindre chockad, men jag tror att han vart mer orolig än vad Erik och Edmund blev, eftersom han förstod att detta inte skulle båda han gott. (Om man läst boken fattar man varför). Henry som person skulle jag säga är rätt "harmonisk" och det tror jag han fortfarande ville visa från utsidan, men från insidan var han nog mer skrämd än vad det såg ut som.

    Även om jag skulle blivit riktigt rädd, är jag ändå osäker på om jag skulle stanna eller inte, För på något sätt kan ja förstå varför dom stannade, jag tror att genom att vara i "kaoset" gör att man känner en viss mer kontroll över situationen än om man skulle vara bortom "kaoset". Därför kanske jag också skulle stannat kvar.

    SvaraRadera
  15. Både Erik, Edmund och Henry blev chockade när de såg Berra Andersson ligga där och bekräftades död. Erik och Edmund hade många känslor samtidigt, de kanske både var lättade för att det var kanon-Berra och inte nån annan som mördades.
    Då de inte stod kanon-Berra så nära kände de nog ingen sorg även om det säkert kändes hemskt att veta att han nu inte lever längre.
    Men känslan av att veta att det är en mördare lös någonstans i närheten skrämde de inte särskilt mycket eller det tyckte åtminstone jag.
    Jag tycker det är lite konstigt att de inte reagerade så mycket på det.
    Samma sak med Henry som verkade mindre förvånad över mordet men även han var förvånad men han håller nog tyst om sina känslor och vad han tycker att tänker om mordet. Han är nog inte glad och många tankar går säkert runt i hans huvud bland annat kanske om att de kan börja anklaga honom att vara inblandad i mordet osv. Jag tror också att det var därför han direkt började skriva på sin bok, för att som sagt hålla tankarna borta. Erik och Edmund kom överens om att inte prata om mordet mer än nödvändigt därför att de mår inte bra av att prata om det fruktansvärda som hade hänt.

    SvaraRadera
  16. Erik, Edmund och Henry reagerade inte så mycket tycker jag. Erik och Edmund blev ganska så chockade när dom såg den oövervinneliga Kanon-Berra liggandes på mage, livlös, men de pratade inte om det och de alls, det ända dom sa va att han var död. Det som var så konstigt var också att Erik sa att det var lätt att glömma allt som hände och att fortsätta som vanligt.
    Men Henry var inte alls chockad, han kollade bara på liket och var helt tyst. Och han började skriva sin bok samma kväll som mordet, alltså han kom över det väldigt fort. Hans beteenden gör både Erik och mig misstänksam, det kanske var han som dödade Kanon-Berra! Men åt andra sidan kanske han också beteer sig så för att Kanon-Berra var ihop med Ewa Klaudis och därför kanske han var avundsjuk.

    SvaraRadera